SZC logo

Szolnoki Szakképzési Centrum

OM kód: 203056/021 | 5000 Szolnok, Áchim András utca 12-14.

Intézmény logo

Szolnoki SZC Kreatív Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2021. nov. 23.


SZC

  Erasmus és szakmai gyakorlat Észak-Olaszországban

  A Szolnoki SZC Kreatív Technikum és Szakképző Iskola Szépészet ágazatának fodrász és kozmetikus technikus tanulói az ERASMUS+ Mobilitás pályázat keretében 3 hetes szakmai gyakorlaton vehettek részt.

  Erasmus és szakmai gyakorlat Észak-Olaszországban

  A Szolnoki SZC Kreatív Technikum és Szakképző Iskola Szépészet ágazatának fodrász és kozmetikus technikus tanulói az ERASMUS+ Mobilitás pályázat keretében 3 hetes szakmai gyakorlaton vehettek részt 16 tanulóval és 2 kísérő oktatóval Észak-Olaszországban, Soldanoban. A projekt 2021. október 16. és november 7. között zajlott.

  A Szolnok TV Aktuális című hírműsora november 12-i adásában számolt be az eseményről, a linkre kattintva 16 perc 1 másodperctől 18 perc 7 másodpercig látható:

  A Szoljon.hu cikke itt olvasható.

  – Ezt a pályázatot már két évvel ezelőtt sikerült megnyerni, azonban a vírushelyzet miatt csak most tudtuk teljesíteni – magyarázza Simon Gyula, a Szolnoki SZC Kreatív Technikum és Szakképző Iskola igazgatója

  – A nyár folyamán felvettük a kapcsolatot a kinti partnerekkel, így végzős tanulóink két tanár kíséretében október 16. és november 7. között nyolc fodrász és nyolc kozmetikus juthatott ki szakmai gyakorlatra. Fontosnak tartjuk, hogy más kultúrákkal és technikákkal is megismerkedjenek, hiszen az a célunk, hogy minél nagyobb tudást szerezzenek az adott szakmában. Ezért már a jövő évre is rendelkezésünkre áll egy háromhetes olaszországi gyakorlat, melynek szervezését lassan megkezdjük.

  A diákok tapasztalataikat gyarapíthatták az olasz tanműhelyben, melyről oklevelet is kaptak.

   

   

  – Mind szakmailag, mind pedig élményekben tartalmasan telt ez a pár hét a fiatalok számára – hangsúlyozta az igazgató. – Tanulóink a solanói tanműhelyekben végezték a gyakorlati munkát, így lehetőségük nyílt betekinteni az olasz tananyagba.

  Papp Tímea fodrászoktató elmondta, nagyon kedves és szívélyes fogadtatásban volt részük. A fiatalok sokat segítettek egymásnak munkájuk során, így sokszor szabadidejüket is együtt töltötték.

  – Pozitívan álltak diákjainkhoz, vendéglátóink segítőkészek és figyelmesek voltak – meséli az oktató.

  – Legtöbbször azokhoz a csapatokhoz csatlakozunk, akik az aznapi gyakorlatukat végezték. A fodrásztanulók a hajszárítás, a hajgöndörítés, a fonás, illetve a festés újabb fortélyait sajátíthatták el. Van például egy francia festőtechnika, a balayage, melyet teljesen másképp vittek fel a hajra, mint mi szoktunk, így ennek elsajátítását diákjaink kimondottan élvezték. A kozmetikustanulók pedig szembesülhettek azzal, hogy az olaszok nem csak arcmasszázst tanulnak a képzésben, hanem testmasszázst is.

  A tanulás mellett jutott idő a pihenésre is, hiszen sok környékbeli kisvárosba ellátogattak. Egyebek mellett a hangulatos Varennába is eljutottak.

   

  Élményekkel telve térhettek haza

   

  Zilizi Gizella kozmetikustanuló sok hasznos tanáccsal gazdagodott, így biztosan lesz olyan technika, melyet szívesen használ majd a későbbiekben.

  – A három hét alatt nagyon sok mindent átvettünk az olaszoktól, hiszen ők másféle masszázstechnikákkal is dolgoznak, mint mi – meséli Gizella. – Érdekes volt, hogy ők pedikűrt is készítenek kozmetikusként, itthon viszont ez a kéz- és lábápolók feladata. Nagyon jó élményekkel gazdagodtam, hiszen én még sosem jártam Olaszországban, így hálás vagyok az iskolának, hogy kijutottam.

   

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  SZAKMAI NAP

  SZAKMAI NAP

  A HADKIEGÉSZÍTŐ ÉS TOBORZÓ IRODÁBAN

  2024. júl. 1.


  Sűrű Dezső

  Szakmai bemutató

  Szakmai bemutató

  Alfaparf termékcsalád színváltoztató termékei

  2024. márc. 19.


  rg.

  Ádámok és Évák

  Ádámok és Évák

  Ádámok és Évák Ünnepe 2024

  2024. febr. 29.


  rg


  Partnereink

  SZC logo

  Szolnoki Szakképzési Centrum


  Szolnoki SZC Kreatív Technikum és Szakképző Iskola

  5000 Szolnok, Áchim András utca 12-14.

  Telefon: +36 56 500 401, +36 20 588 1447

  E-mail: kreativ@szolmusz.hu

  OM azonosító: 203056/021

  Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/000781


  2024Szolnoki SZC Kreatív Technikum és Szakképző Iskola