SZC logo

Szolnoki Szakképzési Centrum

OM kód: 203056/021 | 5000 Szolnok, Áchim András utca 12-14.

Intézmény logo

Szolnoki SZC Kreatív Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Euróapai szakképzési hét 2022

Euróapai szakképzési hét 2022

Tájékoztató az intézményi gyermekétkeztetésben való részvételről

Európai Szakképzési Hét 2022
Kedves Érdeklődők!


A Szolnoki SZC Kreatív Technikum és Szakképző Iskola az alábbi programokat kínálja 
2022. március 23. – május 19. között:

2022. március 23. – Tervezd meg álmaid ruháját!
A kétfordulós rajzpályázat eredményhirdetésén és a kiállítás megnyitóján vehetnek részt a tanulók és szüleik. Az általános és középiskolák között meghirdetett versenyen a legjobban teljesítő tanulók saját tervezésű és kivitelezésű divatrajzai kerülnek kiállításra. Az előző években jótékonysági divatbemutatón megvarrásra és bemutatásra is kerültek a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt ruhadarabok. A hagyományt folytatva, most kirakati babán tekinthetik meg az érdeklődők néhány jól megtervezett ruhadarabot.

2022. március 26. – Fodrász-kozmetikus verseny
Az iskolai fodrász-kozmetikus tanulóverseny lehetőséget nyújt a szépészeti szakmákban tanulók tehetségének kibontakoztatására, megmérettetésére. A jelen járványügyi intézkedések miatt más iskolákat nem hívunk meg, csak saját diákjaink körében zajlik a rendezvény.
Fodrászoknál fonással készített alkalmi frizura, valamint férfi divat trend hajvágás készítése a feladat. A kozmetikus tanulók nappali, hordható smink, illetve party alkalmi smink közül választhatnak.
Az elkészült munkák rangsorolása alapján díjazásban részesülnek. 
Színvonalas, látványos rendezvényben lesz részük a hozzánk látogató diákoknak.

2022. április 12. – Készülődés az ünnepekre – kézműves foglalkozás
A ruhaipari tanműhelyben többféle lehetőségek közül választhatnak a szakma után érdeklődők. Az egyik, hogy az ünnepek alkalmával az ember elgondolkozik, hogy is díszítse otthonát. Most a húsvéti készülődéshez igyekszünk segítséget nyújtani. Sok ötlettel szeretnénk az ünnepet szebbé varázsolni. A kézműves foglalkozáson textíliákból, szalagból, filcből készíthetnek dísztárgyakat a résztvevők.  A technikák bemutatása után, a praktikus ötletek birtokában a résztvevők saját maguk készíthetik el a díszeket.

2022. április 21. – Interaktív feladatok LerningApps alkalmazásával
Interaktív feladatok, LearningApps alkalmazással játékos formában mutatja be a rendőri teendőkkel, feladatokkal kapcsolatos ismereteket – képekben. A megfordítható képek párosítása során tárul elénk a tevékenységek soksága. A feladat szórakoztatva tájékoztat.
Interaktív feladattal a fodrászati kellékek megismerését segíti az összepárosítás módszerével. Bárki kedvet kaphat a megoldások fellelésére.
A színek kérdései próbára teszik: ki, mennyire jártas ebben a témakörben. A „Legyél te is milliomos!” kvíz-játékkal a sikerélmény mellett, sok hasznos információhoz juthatunk a színek világáról.

2022. május 17. – Kreatív foglalkozások piaca
A kreatív foglalkozások piacán képek és szavak, kifejezések párosításával valamint szókártyák segítségével a különböző szakmák angol-magyar jelentésével ismerkedhetnek meg a tanulók. Szövegértési feladatokkal a szakmák rövid angol nyelvű leírása alapján, szakmákat ábrázoló képek darabokból történő összerakásával, rövid filmrészletből szakma felismerése, szakmára jellemző szavak, kifejezések gyűjtése.
Játékos feladattal a szakmában használatos eszközök felismerése, megnevezése angolul.

2022. május 18. – Játékos matematika
Az iskolánkban oktatott szakmákhoz nagyon fontos a matematikai tudás. Játékos feladatokkal oldhatnak meg a tanulók szöveges, százalékszámításos, törtrészes feladatokat, melyekből kiderül miért is fontos a szakmai számítás az egyes ágazatoknál.

2022. május 18. – Öko-Totó
A prezentáció kérdései rávilágítanak korunk legfontosabb környezetvédelmi fogalmaira, tennivalóira. Az elgondolkodtató adatok felhívják a figyelmet a környezettudatos magatartásra. A mindennapokban nem megfelelően és elcsépelve használt kifejezések, jelenségek valódi jelentése szintén feltárul a játékos kérdések helyes megválaszolása révén.
A feladatsor 13+1 kérdésből áll, melynek megfelelő válaszai is megtalálhatóak a kérdések után. A természet, a levegő, a talaj állapotának megóvása, a szennyeződések fajtái, a hulladékok tárolásának, megsemmisítésének szabályai szerepelnek a játékban, de a környezeti problémák mellett a szociális problémákra is találunk példákat, melyek erősen érintik a Föld lakosságát.

2022. május 19. – Táncoló robotok
Ha a robotok még nincsennek is ott minden otthonban, de mind több helyen találkozhatunk velük. Gondoljunk csak a gyárakban a hegesztő, festő robotokra, a drón repülőkre, vagy az egyre több háztartásban fellelhető robotporszívókra.  De tudnak-e a robotok táncolni? Vajon kellő érzékkel, illetve kreativitással megoldható, hogy egy robot a táncparkett ördöge legyen? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak azok, akik részt vesznek a robotika foglalkozáson, melyre nem csak a technológia iránt elkötelezetteket várjuk. Az érdeklődők többek között megismerkedhetnek a szoftver-fejlesztő, -tesztelők munkájával. Az oktatók segítségével betekintést nyerhetnek a robotok, a mesterséges intelligencia világába. A diákok kipróbálhatják a Legorobot-építést és -programozást.  A bemutató végén pedig táncra is perdíthetik a robotokat! Hiszen kódolni mindenki tud!


Partnereink

SZC logo

Szolnoki Szakképzési Centrum


Szolnoki SZC Kreatív Technikum és Szakképző Iskola

5000 Szolnok, Áchim András utca 12-14.

Telefon: +36 56 500 401, +36 20 588 1447

E-mail: kreativ@szolmusz.hu

OM azonosító: 203056/021

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/000781


2024Szolnoki SZC Kreatív Technikum és Szakképző Iskola